Många bilägare väljer att fixa till sina bilar genom att byta ut delar och göra bilen lite snyggare. Men det har sällan skådats sådana stylingar av bilar, som i programmet ”Pimp my ride” som gick på tv för några år sen.

2356447-beautiful-car

Vi har tidigare skrivit om att styla sin bil så att den blir lite mer personlig. De flesta väljer lite mer diskreta förändringar som till exempel ett par nya lyktor eller ett par riktigt fräsiga fälgar. Andra vill verkligen sticka ut och göra sin bil till något utöver det vanliga. De mest extra fallen av stylade bilar kunde man se för några år sen i det populära MTV-programmet ”Pimp my ride”.  Programmet började alltid med att programledaren åkte hem till en person och hämtade dennes bil, som ofta var riktigt gammal och ful, i dåligt skick. Bilen kördes sen till ett företag som vanligtvis bygger om dyra lyxbilar. Bilen fick på verkstaden en unik behandling som oftast var anpassad efter ägarens personlighet och intressen. Vanliga stylingar som gjordes var omlackering, montering av dyra och stora fälgar samt olika installationer inne i bilen, som till exempel en anläggning för att titta på tv och lyssna på musik.

En svensk fick sin bil pimpad

Originalversionen av programmet var från USA, men programmet gjordes även i en europeisk version. 2006 kom MTV till Sverige för att pimpa ett svenskt bilvrak men det var svårt att hitta en svensk bil till programmet eftersom att de svenska bilarna var i så gott skick, skrev Svenska Dagbladet då. MTV fick in över 300 förslag på bilar som svenska ägare ville att de skulle göra om. MTV var dock osäkra på om någon av dessa bilar skulle komma med i programmet eftersom det fanns andra länder som hade bilar i risigare skick.