Alla bilägare vet att det är viktigt att skydda sin bil mot alla vädersträck oavsett om det handlar om solsken eller snöstorm. Därför kan det vara en god idé att använda semestern i år till att bygga ett nytt eller rusta upp sitt gamla garage så att bilen slipper att stå utomhus!

De flesta bilfantaster har förstått det här med att skydda och vårda sin bil precis som man skulle vårda ett levande ting för att öka bilens livslängd. En rostig och fuktskadad bil hamnar inom kort på skroten så för att undvika att utsätta sin bil för onödiga påfrestningar kan det vara bra att ha ett garage att ställa in bilen i. Ett garage är även en ypperligt bra plats att utföra diverse välbehövligt underhåll, så som mekande med bilens motor och byte mellan sommar- och vinterdäck. Men vad många glömmer bort när det kommer till bygget av ett garage är att maximera garagets tillgänglighet med ordentliga dörrar för både person och bil. Till exempel kan det vara smart att installera en portöppnare på sin befintliga takskjutport eller vipport för att på så vis slippa att stiga ur bilen vid in- och utpassering och istället bara trycka på en knapp. Ett annat smart tips är att bygga en extra ingång i direkt anslutning till huset eller i fristående anslutning till garageporten för att på så vis undvika att öppna hela porten när man har något ärende i garaget.

Vad behövs i ett garage?

När det kommer till vad som bör finnas i ett garage säger det mesta sig självt så som arbetsyta, verktyg och bra förvaringsmöjligheter. Men vad många kanske missar vid bygge av ett sprillans nytt garage är drändering och tillgång till vatten. Det är ytterst viktigt att byggnationen innefattar en brunn mycket fukt samlas och måste ha någonstans att ta vägen. Likväl är det lätt hänt att det blir en del spill när man mekar med bilen och då kan det vara skönt att snabbt spola av golvet med vattenslangen!