Att tvätta bilen kan kännas avancerat. Men med en högtryckstvätt blir jobbet enklare. Investera i en bra högtryckstvätt som passar dina behov.

Att tvätta bilen kan kännas både lätt och avancerat men med en bra högtryckstvätt kommer biltvätten bli mycket enklare. Med en effektiv och skonsam högtryckstvätt kommer din bil bli kliniskt ren. Om du inte har någon högtryckstvätt är det hög tid att köpa en. Är du ute efter en kvalitativ högtryckstvätt ska du kolla här https://www.verkstadsprodukter.se/produkt-kategori/hogtryckstvattar/ för att hitta en modell som passar dina behov.

Var noggrann när du tvättar bilen

Detail,On,Dark,Yellow,Car,Windshield,Ad,Side,Mirror,BeingInnan du börjar tvätta bilen ska du kontrollera att du har all utrustning som du behöver och att allt fungerar. Det kan också vara bra att kika på väderprognosen, varken regn eller gassande sol är lämpligt för biltvätt. Sol kan exempelvis påverka kemin i avfettningen som då kan ge skador på lacken. Börja med att spola av bilen nerifrån och upp, använd din högtryckstvätt för att spola av bilen. Spola tills all sand och småsten är borta. Rengör hjulhusen ordentligt om de är mycket smutsiga. Har du en pistol till din högtryckstvätt kan du använda den till det. Sedan schamponerar du bilen. Ett tips är att använda en hink med schampo en hink med vatten för att skölja ur svampen. Då undviker du att få med grus och annat skräp på svampen. Använd mycket vatten när du tvättar och ta en del av bilen i taget. Är bilen väldigt skitig kan du med fördel schamponera den två gånger. När du sedan ska spola av bilen använder du ett munstycke på mellan 40 och 60 grader. Spola av bilen ordentligt, du ska inte se några spår av schampo eller skum. Du kan spola bilen en extra gång för att vara helt säker på att den är ren. Tänk på att hålla munstycket på högtryckstvätten minst 30 cm från bilen för att inte skada lacken.