Sedan den stora cruising-tidsåldern kom på 50-talet har vi välsignats med ett stort antal snygga bilar som inte bara är snygga att titta på utan också låter fantastiskt från V8-motor. På den tiden handlade det inte bara om att åka runt och vara snygg i stadens kärna i sin vita Cadillac. Det var också en tidsålder då en ny form av bilsport kom till. Streetrace eller chickenrace var två tävlingar som innefattade två modiga förare i varsin muskelbil, i den ena körde man jämsides och i den andra riskerade man att frontalkrocka.

En Pontiac GTO 50-talet var en tid för de motorintresserade att blomma, det mesta rörde något sorts motorfordon och det skulle helst vara en bil med lite extra kraft under huven. De var dåtidens sportbilar och kallas idag för muskelbilar i folkmun. Motorn var gigantisk, lät mycket och stack ut en bit ur huven på vissa. Ett fantastiskt bygge helt enkelt. Dessa bilar kom inte till fören slutet på 60 början på 70 och höll sedan i sig ända igenom 80-talet. Bilarna som var populärast och hade mest kraft under huven var bland annat Pontiac, Dodge och Plymouth. Däremot kunde Chrysler och Chevrolet också producera bilar som hängde med i ett streetrace,

De snabba bilarna idag

Idag är det inte amerikanerna som står för alla snabba bilar utan Japan har en hel del att säga till om på just den fronten. Även Italien och Tyskland kan producera snabba bilar som lätt ställer upp i vilket streetrace som helst. De bilarna som är hetast att köra i ett streetrace är:

  • Nissan, Nissan Skyline har länge varit en snabb favorit och är en otroligt snabb bil och inte alls lika dyr som många andra bilar kan vara inom denna kaliber.
  • Toyota, Toyota Supra kan ha varit sent 90 början på 2000-talets bästa streetracebil.
  • Bugatti, den Tyska, helt galna och otroligt dyra bilen Bugatti Veyron är inget för den som inte har en väldigt tjock plånbok. Denna bil lämpar sig inte för streetrace för det är knappast en Nissan eller Honda som slår denna med över 1000 hästar. Kostar uppemot 2,4 miljoner dollar.
  • Lamborghini, den italienska favoriten som bara en miljonär har råd med är en klar favorit att köra fort med.