Det enklaste sättet att boka en besiktningstid för bilen är att göra det på nätet. Du kan enkelt se lediga tider och hitta en som passar dig. På nätet kan du även läsa allt om hur en kontrollbesiktning går till.

Att besikta bilen är något varje bilägare behöver göra. När det är dags att besikta bilen kan du enkelt gå in på https://www.bilprovningen.se/ för att boka en tid. Där kan du även få all information som du behöver kring en kontrollbesiktning. Det viktiga är att du går in och gör det i god tid innan bilen får körförbud. När du bokar tid på nätet ser du alla tillgängliga tider och kan lätt synka en tid med din kalender. Det är viktigt att du bokar besiktning hos en aktör som är trovärdig, det försiggår en del fusk i branschen.

Besiktningspersonalen går systematiskt igenom bilen

När din bil kontrollbesiktas gås hela bilen igenom. Besiktningsteknikern går igenom utsidan och insidan på bilen. Sedan görs en kontroll under fordonet där bland annat stommen tittas på, det får inte finnas för mycket rost eller skador där. Din bil provkörs även av besiktningspersonalen för att kolla bromsarna, signalordningen, vindrutetorkarna och vindrutespolarna. Du kan åka med om du önskar. Om du har några frågor om din bil kan du ställa dem till besiktningspersonalen.

Undvik onödiga misstag

För att undvika onödiga fel är det en god idé att gå igenom din bil innan du åker iväg till besiktningen. Exempelvis är det bra att kika efter om du har varningstriangeln liggandes i bilen, hur oljenivån i motorn är, att tutan fungerar, att säkerhetsbältena är korrekta och att blinkers samt andra lampor fungerar som de ska. Det är faktiskt lag på att det alltid ska finnas en varningstriangel i bilen. Om du går igenom bilen innan kan du slippa onödiga kostnader, besiktningen kostar redan en slant.