Älskade bilen är till för att visas upp och det ska man göra med glädje och stolthet. Då kan det vara skönt att få ha bestämt själv hur den ska se ut. Alla har vi våra favoritbilar och utseenden på dem som lockar. Det är dock långt ifrån alla som kan uppfylla sina drömmar och oftast är det såklart en ekonomisk fråga som ligger och skaver. Detta gör att ett antal bilägare går runt och längtar efter sin favoritbil i många år innan de kommer till skott att faktiskt bygga eller styla den. Det är idag tack vare billiga aktörer möjligt att styla bilen billigare än vad det varit tidigare!

Att äga sin drömbil är helt fantastiskt, men ibland har den inte den där drömlacken, de där extraljusen som är så dyra eller den där vingen som man också tycker är för dyr. Det är ledsamt för många att inte ha någon möjlighet att kunna styla sin bil precis som de vill på grund av dyra bildelar, dyra stylingprodukter och extra tillbehör som per styck alltid är dyrare än hela bilen. Men idag har vi så många fler möjligheter och det är helt klart lättare att hitta rätt styling för ett bra pris, kanske var det ett nytt xenonkit till bilen som du behövde, lätt fixat. Nu är som sagt mycket möjligt med de priser som finns på nätet och alla de produkter som man behöver kan lättas skickas hem till er. Det är bara att börja skruva.

en dodge charger

Bilarna som vi ofta vill ha

Mycket inspiration får vi från film, oavsett vad det handlar om och vad det är som filmen handlar om. Dock finns det ett flertal bilfilmer som ger en stor inspiration till vilken ung kille eller tjej som helst. Vi har genom tiderna fått sett futuristiska, snabba och kraftfulla bilar i film och som sedan har blivit ikoner. Allt från Bonds Aston Martin till Batmans Batmobil, en bondfilm hade till och med en undervattensbil som många försökte att återskapa. Dessutom finns det minst en exakt kopia av Batmobilen där ute, idag finns det även speciella bilmuseum som har alla de populäraste filmbilarna som människor vill äga. De mest populära filmbilarna idag är:

  • The Judge är den filmbil som fått stort genomslag då den är en kraftfull så kallad muskelbil. Den orangea bilen syntes i ”Sex Drive” och ett flertal andra filmer. Det var en Pontiac GTO 69 som sålde mest under den tiden.
  • Muskelbilar har ett stort genomslag i filmer och ”Dukes of Hazard” har en bil som så passade heter General Lee efter den sydstatsgeneralen Robert E Lee. Bilen är en Dodge Charger också den en 69-årsmodell.
  • Filmen som gav den populära filmbilen Shelby Mustangen ”Elinore” liv igen var ”Gone in 60 seconds” där bilen jämfördes med en enhörning. Efter den filmen var alla ute efter en liknande bil och de karaktäristiska ränderna på huven hamnade på alla möjliga sorters bilar.
  • ”Nu blåser vi snuten” är en av de mest populära filmer om just jakt med snabb bil. Pontiac Trams Am vart en av de mest populära bilar under 70- och 80-talet, mycket på grund av denna film.